غار قیامت، ایمنی جهان آینده

مطلبی جالب در مورد ابتکاری جالب، این مطلب در مورد غاری که به غار قیامت شهرت یافته مربوط می شود که به نوعی تضمینی می باشد برای ادامه ی قابلیت استفاده از دانه های گیاهی در شرایط مختلفی در آینده مثل جنگهای هسته ای و … 

 

مهندسان فرایند دوماهه سرمایش «غار قیامت» را آغاز کرده اند؛ در این غار انواع بذر گیاهان غذایی اصلی نگاه‌داری می‌شود.

درجه هوا در غار جهانی بذر اسوالبار یا بانک دانه اسوالبار در نروژ به هجده درجه زیر صفر کاهش پیدا خواهد کرد تا دانه‌ها سالم بمانند.

این غار که در دل کوهی ساخته شده قرار است دانه‌های گیاهان غذایی مهم را در برابر فاجعه‌های محتمل آینده مانند جنگ هسته‌ای، جنگ ستارگان یا تغییرات خطرناک جوی حفاظت کند.

نخستین دسته از دانه‌ها قرار است در میانه ماه فوریه آینده به این پایگاه در نزدیکی قطب شمال برسند.

دولت نروژ نه میلیون دلار برای ساخت این غار هزینه کرده است.

این غار فضای کافی برای دربرگرفتن چهار میلیون و نیم نمونه دانه غذایی گوناگون دارد.

جمع‌آوری و نگهداری دانه‌ها با هماهنگی «ائتلاف جهانی برای تنوع محصولات کشاورزی» صورت می‌گیرد.

این بنیاد مسئول تضمین «حفظ مستمر تنوع محصولات کشاورزی» شناخته شده است.

کری فلاور، مدیر اجرایی این بنیاد می‌گوید: «غار دانه‌ها مکانی ایده‌آل برای نگهداری امن دانه‌ها طی چند قرن است. در این درجه از هوا، دانه‌های با ارزش گیاهی مانند گندم، جو و نخود می‌توانند تا هزار سال سالم بمانند.»

غار دانه‌ها در عمق یک‌صد و بیست کیلومتری کوهی در اسپیتزبرگن، یکی از چهار جزیره تشکیل دهنده اسوالبار ساخته می‌شود.

این پایگاه که در هزارکیلومتری شمال سرزمین اصلی نروژ قرار دارد، به دلیل دوری، و برخورداری از ثبات لازم برای اجرای چنین طرحی به عنوان مکانی برای غار برگزیده شده است.

مجموعه عظیم دانه‌هایی که در این غار گردخواهند آمد تضمینی خواهد بود در برابر فاجعه‌های طبیعی و انسانی و در صورت رخ دادن هر فاجعه منطقه‌ای یا جهانی، از سر گرفتن فرایند تولید غذا در هر کجای دنیا ممکن خواهد بود.

تریه رییس-یوهانسن، وزیر کشاورزی و غذای نروژ با ابراز رضایت از محصول کار، غار را محصول ایده‌ای جسورانه درباره ساخت تأسیساتی می داند که «هرچه نیاز داریم دربر دارد تا ما را در برابر فجایع زیست-محیطی تهدیدکننده برای محصولات کشاورزی حفظ کند.»

مهندسان از صخره‌ها و لایه‌های منجمد اطراف به منزله «سرداب» استفاده می‌کنند.

این شیوه بهینه استفاده از انرژی است که در نروژ طرفداران فراوانی پیدا کرده است.

مگنوس تویتن، مدیر طرح می‌گوید: «ما باور داریم طراحی غار تضمین خواهد کرد دانه‌ها سالم و محفوظ بمانند حتا اگر نیروهایی مانند گرمایش جهانی، میزان درجه هوا را در فضای بیرون تأسیسات افزایش دهند.»

 منبع : سایت بی بی سی

برچسب‌ها:

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s


%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: